Biostimulantenproef uien
Gepubliceerd op
Het belang van de zaaiuien teelt in de noordelijke akkerbouw streek neemt toe. Deze regio heft specifieke kenmerken voor de uienteelt, zo begint het seizoen later, is er een lagere ziekte druk en is het groeiseizoen door de late start ook korter. Door veranderende wet- en regelgeving, een kritisch wordende maatschappij en bovenal het besef dat er een meerwaarde gecreëerd kan worden door het toepassen van biostimulanten, worden deze middelen door telers meer gebruikt. Door het toepassen van deze (groene) middelen, wordt de efficiëntie van het gebruik van voedingsstoffen door de plant beïnvloed, of kunnen aanwezige voedingsstoffen vanuit de bodem op een efficiëntere manier voor de plant beschikbaar komen. De verkregen meerwaarde voor de teler komt voort uit een verbeterde (interne) kwaliteit van het product, verhoogde opbrengst (eventueel door betere maatsortering) en/of door een duurzamere inzet van beschikbare voeding- en bestrijdingsstoffen.
Biostimulanten (instap-) proef in uien
Het belang van de zaaiuien teelt in de noordelijke akkerbouw streek neemt toe. Deze regio heeft specifieke kenmerken voor de uienteelt, zo begint het seizoen later, is er een lagere ziekte druk en is het groeiseizoen door de late start ook korter. Door veranderende wet- en regelgeving, een kritisch wordende maatschappij en bovenal het besef dat er een meerwaarde gecreëerd kan worden door het toepassen van biostimulanten, worden deze middelen door telers meer gebruikt.
Door het toepassen van deze (groene) middelen, wordt de efficiëntie van het gebruik van voedingsstoffen door de plant beïnvloed, of kunnen aanwezige voedingsstoffen vanuit de bodem op een efficiëntere manier voor de plant beschikbaar komen. De verkregen meerwaarde voor de teler komt voort uit een verbeterde (interne) kwaliteit van het product, verhoogde opbrengst (eventueel door betere maatsortering) en/of door een duurzamere inzet van beschikbare voeding- en bestrijdingsstoffen.