Actueel

Velddemonstratie bij Gebr. Prins

Op donderdag 9 juli 2020 is er vanaf: 9:30 uur tot ±11.30 uur bij de Gebr. Prins (Achter de Wal 25 9636 BN Zuidbroek) een velddemonstratie waarbij uiteenlopende machines worden gedemonstreerd. Opgave graag via: dilling@spna.nl (Verplicht!!!) LET OP! Check voor aanvang de website www.SPNA.nl of de velddemo definitief doorgaat!!! Bij slecht weer wordt de demo verplaatst.  

Lees het hele bericht

SPNA bij 'Vroege Vogels'

Het NPO Radio1 programma 'Vroege Vogels' heeft op Kollumerwaard verslag gedaan van het project Stikstof Telen. Onderzoeker Geert-Jan van der Burgt geeft informatie over het project.

Lees het hele bericht

Sneak preview evaluatie Planty Organic 2012-2020

Met een prikkelende rapportage over het succesvolle proefveld “Planty Organic” in het project Stikstof Telen wil SPNA de geesten rijp maken voor een vervolg.

Lees het hele bericht

Graanziektebarometer 2020

De graanziektebarometer is een weergave van het verloop van aantasting van de meest voorkomende ziekten in wintertarwe gedurende het groeiseizoen. De aantastingen worden wekelijks bepaald op de proefboerderijen Ebelsheerd (EH) en Kollumerwaard (KW).

Lees het hele bericht

Persbericht: Proefveldpootmachine voor SPNA locatie Kollumerwaard

MUNNEKEZIJL- In de eerste week van mei is op SPNA proefboerderij Kollumerwaard te Munnekezijl een nieuwe proefveldpootmachine in het werk gesteld. Een volledig gepersonaliseerde pootmachine waarmee het poten van aardappelproefvelden kan worden gerealiseerd.

Lees het hele bericht

Persbericht: SPNA benoemt uitvoerend bestuurder-directeur

Henk Westerhof uit Bruntinge wordt met ingang van 1 mei 2020 uitvoerend bestuurder-directeur bij Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw.

Lees het hele bericht

Kennisdelers 2020

Drie informatieve avonden over actuele onderwerpen in de akkerbouw. Informatieve sprekers zullen op deze avonden hun kennis- en kunde met u delen en daarnaast krijgt u de gelegenheid uw (on-) mogelijkheden, vragen of onduidelijkheden te delen.

Lees het hele bericht

Inspiratiebijeenkomst: samenwerking melkveehouderij - akkerbouw

De bijeenkomst wordt georganiseerd ter afsluiting van de cursus omtrent de samenwerking tussen beide vormen van landbouw.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten