Actueel

Opbrengsten koolzaadrassen

Op 11 augustus 2019 is de SPNA rassenproef winterkoolzaad op de SPNA locatie Ebelsheerd in Nieuw Beerta geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren op dat moment goed, met een gemiddeld vochtgehalte van 6,9%. De opbrengst in de proef lag op een relatief mager niveau, met een gemiddelde opbrengst van 5,1 ton/ha.

Lees het hele bericht

Opbrengsten wintergerstrassen

Op 20 juli 2019 is de rassenproef wintergerst op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren erg gunstig. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 14,8%. De opbrengst in de proef lag op een zeer hoog niveau, de gemiddelde opbrengst in het onderzoek was 12,0 ton/ha.

Lees het hele bericht

Programma open dagen Ebelsheerd en Kollumerwaard

De programma's van de open dagen op de proefboerderijen Ebelsheerd op 2 juli en op Kollumerwaard op 9 juli zijn bekend. U bent van harte uitgenodigd om deze dagen de bezoeken.

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief zomer 2019

De SPNA nieuwsbrief zomereditie 2019 is verzonden met actualiteiten over de proefboerderijen Ebelsheerd en Kollumerwaard.  

Lees het hele bericht

Uitnodiging Velddemonstratie

Op dinsdag 30 april organiseren SPNA, Delphy en de Provincie Groningen een velddemonstratie met als thema 'relatie tussen zaaitechniek en mechanische onkruidbestrijding'. Locatie: Gebr. Prins, Achter de Wal 25, 9636 BN Zuidbroek.

Lees het hele bericht

Uitnodiging Kennisdelers voorjaar 2019

In februari organiseert SPNA weer drie informatieve akkerbouwavonden over precisielandbouw, natuurinclusieve landbouw en bodemanalyse,op de Kollumerwaard.  

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief november 2018

De nieuwsbrief november 2018 is verzonden met actueel nieuws.

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief najaar 2018

Vandaag is de nieuwsbrief najaar 2018 van SPNA verzonden aan vele relaties.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten