Actueel

AgriFuture ontwerp gepresenteerd

Op 17 november is in een online bijeenkomst het ontwerp voor AgriFuture Kollumerwaard gepresenteerd.

Lees het hele bericht

Online studieavond groenbemester mengsels - presentatie

Op 20 oktober werd de online studieavond groenbemesters georganiseerd. 26 groenbemester mengsels werden gepresenteerd. Daarnaast gaf ir. Geert-Jan van den Burgt een toelichting op Evergreen Akkerbouw Noord-Nederland. De presentatie met filmpjes zijn via onderstaande link te downloaden. 

Lees het hele bericht

Uitnodiging: online studieavond Groenbemester mengsels

Datum: 20 oktober 2020 Hoe laat: 19:30 – 20:40 uur Locatie: Online Link naar deelname:  Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief najaar 2020

In deze nieuwsbrief o.a. aandacht voor het project 'KlimaatAdaptatie', Salty Soil (verziltingsproefveld Kollumerwaard) en een vacature voor onderzoeksassistent.

Lees het hele bericht

Resultaten EU rassenproef wintertarwe 2020

Op 8 augustus 2020 is de rassenproef wintertarwe op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren erg gunstig. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 11,5%. De gemiddelde opbrengst in het onderzoek was 10,7 ton/ha zonder ziektebestrijding en 11,69 ton/ha met ziektebestrijding. 

Lees het hele bericht

Resultaten rassenproeven wintergerst en winterkoolzaad 2020

Op 23 juli 2020 is de rassenproef wintergerst op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 14,7%. De rassenproef winterkoolzaad is geoogst op 22 juli 2020. Het gemiddelde vochtgehalte van de koolzaad was 10,5%.

Lees het hele bericht

SPNA bij 'Vroege Vogels'

Het NPO Radio1 programma 'Vroege Vogels' heeft op Kollumerwaard verslag gedaan van het project Stikstof Telen. Onderzoeker Geert-Jan van der Burgt geeft informatie over het project.

Lees het hele bericht

Sneak preview evaluatie Planty Organic 2012-2020

Met een prikkelende rapportage over het succesvolle proefveld “Planty Organic” in het project Stikstof Telen wil SPNA de geesten rijp maken voor een vervolg.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten