Actueel

Demonstraties mechanische onkruidbestrijding

Delphy organiseert in opdracht van de provincie Groningen een drietal regionale velddemonstraties in Noord-Nederland. De demo’s zullen plaatsvinden op SPNA Ebelsheerd (Nieuw Beerta), SPNA Kollummerwaard (Munnekezijl) en PPO ’t Kompas (Valthermond) waarbij elke locatie een eigen machineprogramma heeft om zoveel mogelijk in te spelen op de actualiteiten per grondsoort en bouwplan.

Lees het hele bericht

Lezing VvB Oldambt

In onderstaand document vindt u de powerpointpresentatie van de VvB Oldambt lezing over de resultaten van het praktijkbedrijf Ebelsheerd en enkele onderzoeksresultaten van het seizoen 2016-2017.

Lees het hele bericht

Ebelsheerd Bio op breedspoor

In 2017 heeft SPNA Proefboerderij Ebelsheerd 27 hectare grond in omschakeling gelegd naar biologische landbouw. In het kader van deze omschakeling is er geïnvesteerd in een aantal nieuwe machines.

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief najaar 2017

Het winterseizoen heeft inmiddels zijn intrede gedaan, en veel veldwerkzaamheden voor dit seizoen zitten erop. Via onderstaande nieuwsbrief willen we u graag op de hoogte brengen van actuele zaken binnen SPNA.

Lees het hele bericht

Opbrengst wintertarwerassen 2016-2017

Op 8 augustus 2017 is de rassenproef wintertarwe op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren gunstig. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 15,9 %.

Lees het hele bericht

Opbrengst winterkoolzaadrassen 2016-2017

Op 1 augustus 2017 is de SPNA rassenproef winterkoolzaad op de SPNA locatie Ebelsheerd in Nieuw Beerta geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren op dat moment goed, met een gemiddeld vochtgehalte van 10,9%.

Lees het hele bericht

Lezing VVB Oldambt

In onderstaand document vindt u de powerpointpresentatie van de VVB Oldambt lezing over de resultaten van het praktijkbedrijf Ebelsheerd en enkele onderzoeksresultaten van het seizoen 2015-2016.  

Lees het hele bericht

Uitnodiging "Kennisdelers" Kollumerwaard

Drie informatieve avonden over actuele onderwerpen in de akkerbouw. Informatieve sprekers zullen op deze avonden hun kennis- en kunde met u delen en daarnaast krijgt u de gelegenheid uw (on-) mogelijkheden, vragen of onduidelijkheden te delen. Deze avonden worden u kosteloos aangeboden, mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor de Landbouw in de provincie Groningen en de betrokken partijen.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten