Actueel

(Extra) nieuwsbrief december 2019

In deze extra nieuwsbrief o.a. aandacht voor de bijeenkomst van de Pootaardappelacademie en de vacature van SPNA voor uitvoerend bestuurder/directeur

Lees het hele bericht

Vacature Uitvoerend bestuurder / Directeur

Ter opvolging van de huidige uitvoerende bestuurder zijn wij op zoek naar een ondernemende uitvoerend bestuurder/directeur. De uitvoerend bestuurder/directeur is verantwoordelijk voor de totale bedrijfsvoering van de proefboerderijen en maakt deel uit van het stichtingsbestuur.

Lees het hele bericht

Spaarbodem Groningen: nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers van het project Spaarbodem ontvangen binnenkort bezoek van een expert van Aequator, voor het opstellen van een Bedrijfsbodem- en waterplan. Niet lang daarna gaan ze in themagroepen aan de slag om gezamenlijk aan beter bodembeheer te werken. Ook iets voor u, als akkerbouwer in het beheergebied van Waterschap Noorderzijlvest? Meld u dan aan, er zijn nog plaatsen beschikbaar!

Lees het hele bericht

SPNA werkt aan vernieuwing van de akkerbouw

Onder de kop “Samen de toekomst naar voren halen” heeft SPNA “AgriFuture” gelanceerd.

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief herfst 2019

De SPNA Nieuwsbrief herfst 2019 is uit. Informatie over de bodembeleefdag,   de NIL cursus, nieuwe projecten leest u onder andere in deze nieuwsbrief.

Lees het hele bericht

Opbrengsten koolzaadrassen

Op 11 augustus 2019 is de SPNA rassenproef winterkoolzaad op de SPNA locatie Ebelsheerd in Nieuw Beerta geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren op dat moment goed, met een gemiddeld vochtgehalte van 6,9%. De opbrengst in de proef lag op een relatief mager niveau, met een gemiddelde opbrengst van 5,1 ton/ha.

Lees het hele bericht

Opbrengsten wintergerstrassen

Op 20 juli 2019 is de rassenproef wintergerst op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren erg gunstig. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 14,8%. De opbrengst in de proef lag op een zeer hoog niveau, de gemiddelde opbrengst in het onderzoek was 12,0 ton/ha.

Lees het hele bericht

Opslag zoet water in ondergrond zeer kansrijk voor klimaatadaptieve landbouw Lauwersmeergebied

Het opslaan van zoet water in de grond kan grote voordelen bieden voor de landbouw in het Lauwersmeergebied en het hele noordelijke kleigebied. Boeren in het gebied aan de rand van de Waddenzee worden dan minder kwetsbaar voor klimaatverandering en bodemdaling; en hebben de regie in eigen hand. Hierdoor is de teelt van kapitaalsintensieve gewassen als pootaardappelen, groenten en uien voor de toekomst gewaarborgd.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten