Actueel

‘Demonstratie machines voor minimale bodembewerking’ op 17 september op de Kollumerwaard.

Geachte heer/mevrouw, Bij deze willen wij u uitnodigen voor een ‘Demonstratie machines voor minimale bodembewerking’. De demonstratie wordt georganiseerd op 17 september op de Kollumerwaard. Let op: vooraf aanmelden is verplicht.

Lees het hele bericht

Resultaten EU rassenproef wintertarwe 2020

Op 8 augustus 2020 is de rassenproef wintertarwe op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren erg gunstig. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 11,5%. De gemiddelde opbrengst in het onderzoek was 10,7 ton/ha zonder ziektebestrijding en 11,69 ton/ha met ziektebestrijding. 

Lees het hele bericht

Uitnodiging demonstratie groenbemester zaaien met de Robotti Afgelast!!!

Datum: Dinsdag 25-08 op de Kollumerwaard Inloop vanaf: 13:00 uur Start vanaf: 13:15 uur tot ±14:30 uur Locatie: Kollumerwaard Hooge Zuidwal 1, Munnekezijl Opgave via: vanwijk@spna.nl (Opgave verplicht, max. 50 deelnemers) & Datum: Donderdag 27-08 op Ebelsheerd Inloop vanaf: 13:00 uur Start vanaf: 13:15 uur tot ±14:30 uur Locatie: Ebelsheerd Hoofdweg 26, Nieuw Beerta Opgave via: dilling@spna.nl (Opgave verplicht, max. 50 deelnemers) LET OP! Check voor aanvang de website www.SPNA.nl of de demonstratie definitief doorgaat! Bij slecht weer wordt de demonstratie verplaatst.  

Lees het hele bericht

Ploeg demonstratie bij SPNA op locatie Ebelsheerd Afgelast!!!

Uitnodiging ploegdemonstratie Datum: Donderdag 27 augustus 2020 Inloop vanaf: 9:00 uur Start vanaf: 9:15 uur tot ±12:00 uur Locatie: Schuur Ebelsheerd Hoofdweg 26, Nieuw Beerta Opgave via: dilling@spna.nl (Verplicht) LET OP! Check voor aanvang de website www.SPNA.nl of de ploegdemo definitief doorgaat! Bij slecht weer wordt de demonstratie verplaatst.  

Lees het hele bericht

Resultaten rassenproeven wintergerst en winterkoolzaad 2020

Op 23 juli 2020 is de rassenproef wintergerst op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 14,7%. De rassenproef winterkoolzaad is geoogst op 22 juli 2020. Het gemiddelde vochtgehalte van de koolzaad was 10,5%.

Lees het hele bericht

SPNA bij 'Vroege Vogels'

Het NPO Radio1 programma 'Vroege Vogels' heeft op Kollumerwaard verslag gedaan van het project Stikstof Telen. Onderzoeker Geert-Jan van der Burgt geeft informatie over het project.

Lees het hele bericht

Graanziektebarometer 2020

De graanziektebarometer is een weergave van het verloop van aantasting van de meest voorkomende ziekten in wintertarwe gedurende het groeiseizoen. De aantastingen worden wekelijks bepaald op de proefboerderijen Ebelsheerd (EH) en Kollumerwaard (KW).

Lees het hele bericht

Sneak preview evaluatie Planty Organic 2012-2020

Met een prikkelende rapportage over het succesvolle proefveld “Planty Organic” in het project Stikstof Telen wil SPNA de geesten rijp maken voor een vervolg.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten