Actueel

Boeren meten water zoekt deelnemers

Schade van verzilting is niet altijd goed te onderscheiden van droogteschade. Daarom is het goed om de situatie van verzilting in het perceel in kaart te brengen. Het project ‘Boeren Meten Water - Verzilting’ stelt boeren in staat om zélf metingen uit te voeren in het perceel en oppervlaktewater. Boeren Meten Water biedt ruimte aan 50 agrarische ondernemers uit Friesland en 50 uit Groningen.

Lees het hele bericht

Gras scheuren bij A. Prins in Meeden

Bij biologisch teler Prins uit Meeden is het gras scheuren met de Kvick Finn gefilmd in opdracht van de Provincie Groningen. Via onderstaande link kunt u de werking en het eind resulataat van de demo bekijken. Martin Heerema van Agri Bio Solutions ligt de werking van de machine toe.

Lees het hele bericht

Waddenfonds geeft groen licht voor ‘Zoet op Zout’

Perspectief voor agrariërs op verziltende landbouwgronden Leeuwarden, 26 maart 2021 Het project ‘Zoet op Zout’ kan van start. Het Waddenfonds zette daarvoor vandaag de seinen op groen. Zoet op Zout richt zich op de ontwikkeling van methoden en technieken waarmee agrariërs in het noorden van het land de oprukkende verzilting beter het hoofd kunnen bieden. Het ontstaan van dit project uit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer biedt hen daarmee perspectief om ook in de toekomst te kunnen blijven boeren. Zoet op Zout is een initiatief van boeren uit de Lauwersmeerregio, LTO Noord, Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA), Agrarische Jongeren Fryslân en Groningen, The Potato Valley en Acacia Institute.

Lees het hele bericht

Film Demo 1: Roterende wiedeggen in wintertarwe

Er is op 4 maart 2021 een demo geweest bij SPNA op locatie Ebelsheerd. Tijdens deze dag zijn twee roterende schoffelmachines uitgeprobeerd op een perceel wintertarwe op de locatie Ebelsheerd van SPNA, de Carré Rotanet Control van Pool Agri en de APV RH 600 M1 van Kruse.

Lees het hele bericht

Kennisdeler II 25 maart 2021

Op 25 maart wordt de tweede kennisdeler georganiseerd. Vanaf 20:00 uur bent u van harte welkom! Deelnemen? Klik hier

Lees het hele bericht

Kennisdelers

SPNA organiseert ook dit jaar twee 'kennisdelers' op 11 en 25 maart. Opgeven kan via onderzoek@spna.nl

Lees het hele bericht

Planty Organic Evaluatie 2012-2020

De evaluatie van het innovatieve proefveld Planty Organic is online gepresenteerd en beschikbaar.

Lees het hele bericht

Instapproeven SPNA 2021

Het is weer mogelijk om deel te nemen aan de instapproeven.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten