Actueel

SPNA werkt aan vernieuwing van de akkerbouw

Onder de kop “Samen de toekomst naar voren halen” heeft SPNA “AgriFuture” gelanceerd.

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief herfst 2019

De SPNA Nieuwsbrief herfst 2019 is uit. Informatie over de bodembeleefdag,   de NIL cursus, nieuwe projecten leest u onder andere in deze nieuwsbrief.

Lees het hele bericht

Uitnodiging startbijeenkomst SpaarBodem

Bent u akkerbouwer in het beheergebied van Waterschap Noorderzijlvest? En wilt u meer weten over het verbeteren van uw grond en daarmee de opbrengst van uw perceel? Kom dan op donderdag 7 november naar de startbijeenkomst van het project Spaarbodem! 

Lees het hele bericht

Uitnodiging deelname cursus: Natuur inclusieve samenwerking tussen Akkerbouw en Melkveehouderij

Bent u geineresseerd in hoe u als akkerbouwer en/of veehouder kunt samenwerken in het kader van natuur inclusieve landbouw? In het najaar van 2019 organiseert SPNA en Living Lab Natuurinclusieve landbouw Fryslan vijf avonden omtrent natuur-inclusieve mogelijkheden.

Lees het hele bericht

Uitnodiging bodembeleefdag; donderdag 3 oktober 2019

Akkerbouwers, tuinders, melkveehouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de Bodembeleefdag Groningen op donderdagmiddag 3 oktober op de SPNA proefboerderij Ebelsheerd te Nieuw Beerta. 

Lees het hele bericht

Opbrengsten koolzaadrassen

Op 11 augustus 2019 is de SPNA rassenproef winterkoolzaad op de SPNA locatie Ebelsheerd in Nieuw Beerta geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren op dat moment goed, met een gemiddeld vochtgehalte van 6,9%. De opbrengst in de proef lag op een relatief mager niveau, met een gemiddelde opbrengst van 5,1 ton/ha.

Lees het hele bericht

Opbrengsten wintergerstrassen

Op 20 juli 2019 is de rassenproef wintergerst op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren erg gunstig. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 14,8%. De opbrengst in de proef lag op een zeer hoog niveau, de gemiddelde opbrengst in het onderzoek was 12,0 ton/ha.

Lees het hele bericht

Programma open dagen Ebelsheerd en Kollumerwaard

De programma's van de open dagen op de proefboerderijen Ebelsheerd op 2 juli en op Kollumerwaard op 9 juli zijn bekend. U bent van harte uitgenodigd om deze dagen de bezoeken.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten