Actueel

Vacature Assistent Bedrijfsleider SPNA Kollumerwaard (0,8-1,0 fte)

Wil jij samen met ons werken aan de toekomst van de akkerbouw in de rol van Assistent Bedrijfsleider? Vacature Assistent Bedrijfsleider SPNA Kollumerwaard  

Lees het hele bericht

Vacature Onderzoeker - Projectleider (0,8-1,0 fte)

Wil jij samen met ons werken aan de toekomst van de akkerbouw? Wij hebben een vacature voor Onderzoeker - Projectleider (0,8-1,0 fte) Vacature Onderzoeker - Projectleider (0,8-1,0 fte)

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief herfst 2021 beschikbaar

Onze nieuwsbrief-herfst 2021 is beschikbaar, met daarin nieuwsberichten over de lopende zaken op SPNA locaties Ebelsheerd en Kollumerwaard.  

Lees het hele bericht

UITNODIGING DEMO Groenbemesters 28 oktober 2021 Ebelsheerd – Kollumerwaard

SPNA Ebelsheerd en Kollumerwaard hebben dit jaar weer diverse groenbemesters ingezaaid. Op donderdag 28 oktober bent u van harte uitgenodigd om een blik op de demo’s te werpen. Ook voor een lezing over regeneratieve landbouw, een discussie over groenbemesters in het bouwplan en een machinetest bloeibeheer, bent u deze dag welkom!

Lees het hele bericht

Film demonstratie stoppelbewerking en inzaai groenbemesters, 2 september 2021

Op donderdag 2 september vond er een demonstratie plaats met verschillende machines voor stoppelbewerking en vervolgens inzaai van groenbemesters, mogelijk gemaakt door de projecten Slim Landgebruik en Spaarbodem. Verschillende machines kregen de mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen, en werden daarbij voorzien van een inhoudelijke toelichting door Christoffel den Herder.  

Lees het hele bericht

Film demonstartie ecoploegen op Ebelsheerd

Op dinsdag 7 september vond er een demonstratie plaats met verschillende ploegen, mogelijk gemaakt door het project Gronings Graan, Groener en Grondiger (“Graanacademie”). Op een perceel van ca. 6 ha kregen meerdere ploegen de kans om hun kunsten te laten zien op de zware klei. Een interssante middag waarin de uitdagingen voor de verschillende machines goed in beeld kwamen door de droge en relatief stugge omstandigheden.

Lees het hele bericht

Demo diabolorol in aardappel en peen

In het voorjaar van 2021 is er in een perceel aardappelen op SPNA locatie Kollumerwaard een demo aangelegd met het toepassen van een diabolorol bij het aanfrezen van de aardappel. Het gewas wordt tijdens het groeiseizoen gevolgd. Daarnaast is er met eenzelfde vergelijk ook een demo aangelegd in peen bij het klaarleggen van de peenruggen.

Lees het hele bericht

Ploeg demonstratie bij SPNA op locatie Ebelsheerd

Ploegdemonstratie De ploegdemo vindt plaats bij proefboerderij SPNA Ebelsheerd te Nieuw Beerta. De demo wordt georganiseerd in het kader van het project Gronings, Graan, Groener en Grondiger. Binnen dit project draait het om verduurzaming van de graanteelt in het Oldambt, eco-ploegen past hier goed bij. Doel van de demo is om ondernemers in hun eigen regio kennis te laten maken met de mogelijkheden van de nieuwste innovaties.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten