Terug naar Actueel.

Programma kennisbijeenkomst 4 juli bekend

Het programma van de themabijeenkomst Aardappel op proefveldlocatie nabij Lauwerzijl op dinsdag 4 juli is bekend. Zie hieronder alle info:

 

 

 

Na de eerste drie geslaagde kennisbijeenkomsten, is het dinsdag 4 juli tijd voor de volgende themabijeenkomst van SPNA Agroresearch. Op dinsdag 4 juli zal de themabijeenkomst Aardappel plaatsvinden op de proefveldlocatie nabij Lauwerzijl. Hieronder de benodigde informatie. Het programma met alle informatie is via de download module rechts op de pagina beschikbaar.


Tijdens de ‘Aardappeldag’ zullen de aardappelproefvelden gelegen op een perceel achter Stadsweg 72, 9885 TB Lauwerzijl toegankelijk zijn. Met een geleide rondgang krijgt u de mogelijkheid om de proefveldhouders te bezoeken. In onderstaande figuur is het volledige programma te zien, met alle deelnemende bedrijven. De dag duurt van 15-22u, waarbij er tussen 15u en 19:30 iedere 30 minuten een geleide tour zal starten. In 2,5hr gaat u alle verschillende proefveldhouders bij langs om te horen wat er in de diverse proefvelden gebeurt en waaraan wordt gewerkt in de pootaardappelteelt. Dit gaat over thema's als rhizoctonia bestrijding, bemesting, rassen, biostimulanten en groene gewasbeschermingsmiddelen.


Helaas is het niet gelukt om tijdig een goedkeuring te krijgen om deze bijeenkomst te mogen organiseren voor het behalen van een spuitlicentie, deze optie is dus helaas vervallen. Dit doet echter geen afbreuk aan de inhoud en opzet van deze kennisbijeenkomst; deze wordt er niet anders van. Er wordt hard gewerkt om de avond-bijeenkomst van 18 juli (suikerbieten+ui+veldboon op de Kollumerwaard) wel het behalen van een spuitlicentiepunt 'teelt' mogelijk te maken. 

Aanmelden is gewenst, maar niet verplicht! (middels een mailtje aan rietema@spna.nl, o.v.v. van het gewenste starttijdstip).

Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden, en wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemende organisaties.

Tot slot nog alle informatie in een notendop:
Wat?                     Themabijeenkomst Aardappel
Waar?                   aardappelproefvelden nabij Stadsweg 72, 9885 TB Lauwerzijl
Wanneer?              dinsdag 4 juli, tussen 15u en 22u
Aanmelden?          Aanmelden is gewenst, maar niet verplicht (email ovv gewenste starttijd naar rietema@spna.nl)

 

LET OP: er zijn weg-werkzaamheden aan de N388 in Zoutkamp, door vooraf kennis te nemen van de afsluiting kan veel extra reistijd worden beperkt!
Voor meer info: https://kaart.groningenbereikbaar.nl/#53.3319/6.2690/53.3463/6.3276/topo/4,61//1965@61

 

 

Wij hopen velen van u te mogen ontvangen!

 

 Downloads

Programma 4 juli Aardappeldag
Programma 4 juli Aardappeldag