Terug naar Actueel.

Programma kennisbijeenkomst 18 juli bekend

Het programma van de themabijeenkomst Aardappel op proefveldlocatie nabij Lauwerzijl op dinsdag 4 juli is bekend. Zie hieronder alle info:

 

Na de eerste vier geslaagde kennisbijeenkomsten, is het dinsdag 18 juli tijd voor de volgende en laatste themabijeenkomst van SPNA Agroresearch. Op dinsdag 18 juli zal de themabijeenkomst Suikerbiet, ui en veldboon plaatsvinden op SPNA locatie Kollumerwaard. De diverse proefvelden in de themagewassen zullen toegankelijk zijn. Met een geleide rondgang per fiets krijgt u de mogelijkheid om de proefveldhouders te bezoeken. In onderstaande figuur, en de download module rechts in het scherm, is het volledige programma te zien, met alle deelnemende bedrijven. De inloop is vanaf 19u, waarna we vanaf 19:15u in groepen verdeeld worden, om aansluitend in verschillende groepen een rondgang te krijgen over de diverse proefvelden, waarbij we ons per fiets verplaatsen langs de verschillende gewassen. In 2,5hr gaat u alle verschillende proefveldhouders bij langs om te horen wat er in de diverse proefvelden gebeurt en waaraan wordt gewerkt in de diverse teelten. Dit gaat over thema’s als rassendemo’s (suikerbiet+ui ), biostimulanten (uien), bemesting, bestuiving en bladgezondheid (veldbonen).


Als u een spuitlicentiepunt ‘teelt’ wilt behalen door het bijwonen van deze avond, dan moet u uiterlijk maandag 17 juli zich aanmelden via de volgende link: https://forms.office.com/e/sv2MXPVQ7d . U komt dan op een site van Aeres Training Centre; de organisatie die voor ons de spuitlicentie-verlenging faciliteert. Kosten van deze verlenging bedragen €65,-. U ontvangt hiervoor na afloop van de bijeenkomst een factuur van Aeres Training Centre. In de kosten zijn de afdracht naar Bureau Erkenningen, de administratie en organisatiekosten voor deze bijeenkomst verwerkt. Een bevestigingsmail van opgave ontvangt u in de week van de bijeenkomst, niet direct na aanmelden. Als na het invullen van de bijeenkomst de melding wordt weergeven dat u succesvol aangemeld bent, is uw aanvraag in goede orde ontvangen. Als u hierover vragen hebt, verwijzen wij u door naar het Aeres Training Centre (Mariska Schutte, m.schutte@aeres.nl, 088-0205101 / 06-43265114).

Ook zonder aanmelding voor een spuitlicentie-punt bent u van harte welkom! Aanmelden is gewenst, maar niet verplicht! (middels een mailtje aan rietema@spna.nl). Aan de avond zitten dan geen kosten verbonden.

Tot slot nog alle informatie in een notendop:
Wat?                       Themabijeenkomst Suikerbiet, ui en veldboon
Waar?                     SPNA locatie de Kollumerwaard, Hooge Zuidwal 1, 9853 TJ Munnekezijl
Wanneer?               dinsdag 18 juli, inloop 19u, start programma 19:15u
Aanmelden?           Voor verlengen spuitlicentie VERPLICHT, zonder verlenging ook van harte welkom!
Vergeet uw spuitlicentie-pas en geldig identiteitsbewijs niet mee te nemen indien u komt voor een spuitlicentie-punt!

Wij hopen velen van u te mogen ontvangen! Graag attenderen wij eenieder erop dat er t/m 21 juli wegwerkzaamheden zijn in Zoutkamp. Omdat er de komende tijd meerdere bijeenkomsten gepland zijn rond proefboerderij de Kollumerwaard hiervoor graag aandacht. Kijk tijdig naar de te volgen omleidingsroute om onnodig veel extra reistijd te voorkomen!, zie bijgevoegde figuur of meer info via; https://kaart.groningenbereikbaar.nl/#53.3358/6.2846/53.3424/6.3120/topo/4,61//1965@61

 Downloads

Programma 18 juli, suikerbiet+ui+veldboon, Kollumerwaard