Nieuwere berichten

Actueel

Dinsdag 20 december: Bijeenkomst Ebelsheerd

Uitnodiging Veld-demonstratie groenbemesters en ANOG lezing over akkerranden en verwaarden maaisel 20 december, 13-16u.  

Lees het hele bericht

vrijdag 28 oktober: Kopeg-velddemo op SPNA locatie Ebelsheerd

Vrijdag 28oktober wordt er een velddemo met verschillende kopegmerken en technieken op kleigrond georganiseerd op SPNA locatie Ebelsheerd. Van 14-16u (13:30u inloop) bent u van harte welkom! Via onderstaande afbeeldingen vindt u meer info ( druk op de afbeeldingen om deze te vergroten en geheel te zien ), de complete uitnodigiging vindt u in bovenstaande download.  

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief herfst 2022

De nieuwsbrief van herfst 2022 is beschikbaar. Lees hem nu via de onderstaande link.

Lees het hele bericht

Opbrengst wintertarwerassen 2021-2022

Op 1 augustus 2022 is de rassenproef wintertarwe op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden tijdens het oogsten waren goed. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 17,0%. De rassen zijn gezaaid op 23 oktober, onder vrij natte omstandigheden.

Lees het hele bericht

Opbrengsten winterkoolzaadrassen 2021-2022

Op 19 juli 2022 is de SPNA rassenproef winterkoolzaad op locatie Ebelsheerd in Nieuw Beerta geoogst. De omstandigheden voor het oogsten waren op dat moment goed, met een gemiddeld vochtgehalte van 9,9%. Dit jaar was de gemiddelde opbrengst 4,82 ton/ha.  

Lees het hele bericht

Aanmelden thema-dagen voor betrokken bedrijven

Voor de diverse thema-bijeenkomsten 2023 zullen naar de diverse betrokken bedrijven in de proefvelden op SPNA locaties Ebelsheerd en Kollumerwaard uitnodigingen verstuurd worden om deel te nemen als standhouder/deelnemend bedrijf aan één of meerdere van de thema-bijeenkomsten. In die mail zit een .pdf bestand met een aanmeld-formulier, via onderstaande downloads zijn deze aanmeldformulieren ook als word-bestand down te loaden. Om zo zo eenvoudiger digitaal in te kunnen vullen en verwerken. De ingevulde bestanden dienen gestuurd te worden naar onderzoek@spna.nl , meer info wordt via de mailing toestuurd van de verschillende bijeenkomsten.  

Lees het hele bericht

Opendagen Ebelsheerd en Kollumerwaard

 Binnekort staan op onze beide locaties de opendagen weer gepland!  Het programma zal er als volgt uitzien!

Lees het hele bericht

31 mei 2022: Praktijkdag bieten 2022 op proefboerderij Ebelsheerd

SPNA, IRS en Cosun Beet Company houden een Praktijkdag suikerbieten op dinsdag 3 mei 2022. Dit jaar vindt deze plaats op proefboerderij Ebelsheerd te Nieuw Beerta. Het doel van de dag is u op de hoogte te brengen van het laatste nieuws rond de teelt van suikerbieten. Centraal staan de mogelijkheden om in te kunnen spelen op de toekomstige veranderingen in de gewasbescherming. Wij bieden u een dag waarop u nieuwe inzichten en de laatste trends en innovaties in de teelt van suikerbieten te horen krijgt.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten