Nieuwere berichten

Actueel

Nieuwsbrief zomer 2019

De SPNA nieuwsbrief zomereditie 2019 is verzonden met actualiteiten over de proefboerderijen Ebelsheerd en Kollumerwaard.  

Lees het hele bericht

Uitnodiging Velddemonstratie

Op dinsdag 30 april organiseren SPNA, Delphy en de Provincie Groningen een velddemonstratie met als thema 'relatie tussen zaaitechniek en mechanische onkruidbestrijding'. Locatie: Gebr. Prins, Achter de Wal 25, 9636 BN Zuidbroek.

Lees het hele bericht

Uitnodiging Kennisdelers voorjaar 2019

In februari organiseert SPNA weer drie informatieve akkerbouwavonden over precisielandbouw, natuurinclusieve landbouw en bodemanalyse,op de Kollumerwaard.  

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief november 2018

De nieuwsbrief november 2018 is verzonden met actueel nieuws.

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief najaar 2018

Vandaag is de nieuwsbrief najaar 2018 van SPNA verzonden aan vele relaties.

Lees het hele bericht

SPNA zoekt agrarisch onderzoeker

SPNA zoekt een ondernemende agrarische onderzoeker voor de locatie Ebelsheerd (Nieuw Beerta).

Lees het hele bericht

Opslag zoet water in ondergrond zeer kansrijk voor klimaatadaptieve landbouw Lauwersmeergebied

Het opslaan van zoet water in de grond kan grote voordelen bieden voor de landbouw in het Lauwersmeergebied en het hele noordelijke kleigebied. Boeren in het gebied aan de rand van de Waddenzee worden dan minder kwetsbaar voor klimaatverandering en bodemdaling; en hebben de regie in eigen hand. Hierdoor is de teelt van kapitaalsintensieve gewassen als pootaardappelen, groenten en uien voor de toekomst gewaarborgd.

Lees het hele bericht

Opbrengsten wintertarwerassen 2017-2018

Op 1 augustus 2018 is de rassenproef wintertarwe op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren erg gunstig. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 14,1%. De opbrengst in de proef lag op een hoog niveau, de gemiddelde opbrengst in het onderzoek was 10,74 ton/ha zonder ziektebestrijding en 12,22 ton/ha met ziektebestrijding.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten