Nieuwere berichten

Actueel

Lezing VvB Oldambt

In onderstaand document vindt u de powerpointpresentatie van de VvB Oldambt lezing over de resultaten van het praktijkbedrijf Ebelsheerd en enkele onderzoeksresultaten van het seizoen 2016-2017.

Lees het hele bericht

Ebelsheerd Bio op breedspoor

In 2017 heeft SPNA Proefboerderij Ebelsheerd 27 hectare grond in omschakeling gelegd naar biologische landbouw. In het kader van deze omschakeling is er geïnvesteerd in een aantal nieuwe machines.

Lees het hele bericht

Uitnodiging "Kennisdelers" Kollumerwaard

Drie informatieve avonden over actuele onderwerpen in de akkerbouw. Informatieve sprekers zullen op deze avonden hun kennis- en kunde met u delen en daarnaast krijgt u de gelegenheid uw (on-) mogelijkheden, vragen of onduidelijkheden te delen. Deze avonden worden u kosteloos aangeboden, mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor de Landbouw in de provincie Groningen en de betrokken partijen.

Lees het hele bericht

Resultaten 'Planty Organic' hoopvol

De eerste resultaten van het project Planty Organic, waarbinnen onderzocht wordt of de bodem vruchtbaar blijft met volledig bedrijfsinterne stikstof, gebonden door vlinderbloemigen, en zonder verdere nutriëntenaanvoer van buitenaf, zijn hoopvol. De komende tijd zal moeten uitwijzen of de bodem zonder externe aanvoer van mineralen ook in de toekomst voldoende vruchtbaar blijft.

Lees het hele bericht