Nieuwere berichten

Actueel

Resultaten Winterkoolzaadrassen 2021

Opbrengsten winterkoolzaadrassen 2020-2021 Op 12 augustus 2021 is de SPNA rassenproef winterkoolzaad op de SPNA locatie Ebelsheerd in Nieuw Beerta geoogst. De omstandigheden voor het oogsten waren op dat moment redelijk, met een gemiddeld vochtgehalte van 11,0%. De opbrengsten in de proef lagen dit jaar erg laag. Dit jaar was de gemiddelde opbrengst 3,2 ton/ha.

Lees het hele bericht

Resultaten wintertarwe rassen EH 2021

Op 3 augustus 2021 is de rassenproef wintertarwe op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren redelijk. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 18,6%. De SPNA rassenproef wintertarwe wordt jaarlijks uitgevoerd op voorvrucht wintertarwe. Hier worden 2 herhalingen met ziektebestrijding en groeiregulatie en 2 herhalingen zonder ziektebestrijding en groeiregulatie uitgevoerd. De opbrengst in de proef lag op een goed niveau, de gemiddelde opbrengst in het onderzoek was 10,3 ton/ha zonder ziektebestrijding en 12,02 ton/ha met ziektebestrijding. Qua ziekteaantastingen kan er vermeld worden dat er aantastingen hebben plaatsgevonden van gele roest en septoria en aan het einde van het groeiseizoen een bruine roest aantasting.

Lees het hele bericht

Resultaten wintergerst rassen 2021

Op 21 juli 2021 is de rassenproef wintergerst op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden tijdens het oogsten waren gunstig. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 15,5%. De opbrengst in de proef lag lager dan de afgelopen drie jaar, de gemiddelde opbrengst in het onderzoek was 9,8 ton/ha, met een gemiddelde HL gewicht van 55,4.

Lees het hele bericht

Camera gestuurde schoffeldemonstratie in uien 2021

Vrijdag 11 juni 2021 is er door SPNA Agroresearch i.s.m. Ceres Horti Advice een demonstratie georganiseerd bij landbouwbedrijf Prins in Meeden waarin vier verschillende camera-gestuurde schoffel-technieken werden gedemonstreerd in zaaiuien (biologisch). Deze demo wordt in opdracht van de provincie Groningen georganiseerd. Vanwege Corona is regulier publiek niet uitgenodigd om bij deze demonstratie aanwezig te zijn wel is alles gefilmd zodat u de machines kunt bekijken en om kennis te nemen van de technieken en mogelijkheden. Opzet van de demo is dat er in (op twee zaai-tijdstippen gezaaide uien) geschoffeld kan worden, welke speciaal voor deze gelegenheid gezaaid zijn en zo ook eventuele schade door de camera-gestuurde schoffels kan worden geïnventariseerd.  Film camera gestuurd schoffelen in uien

Lees het hele bericht

Open dag locatie Kollumerwaard: dinsdag 6 juli

In navolging van locatie Ebelsheerd, is op 6 juli de open dag op locatie Kollumerwaard. Meer info over het programma en opgave is beschikbaar!, lees hieronder meer. 

Lees het hele bericht

Open dag Ebelsheerd 29-06-2021

Aanmelden vooraf is verplicht! Via onderstaande link kunt u zich aanmelden voor een tijdstip. Let Op! Op de hele en halve uren wordt gestart met tour 1 (voornamelijk granen / duur 1:30 / te voet). Gevolgd door een koffie pauze en tour 2 (voornamelijk uien, suikerbieten en biologische landbouw / duur 1:30 uur/op de wagen). Op de tijdstippen kwart voor en kwart over het hele uur wordt gestart met tour 2 (voornamelijk uien, suikerbieten en biologische landbouw /duur 1:30 uur/op de wagen) gevolgd door een koffie pauze en wordt afgesloten met tour 1 (voornamelijk granen / duur 1:30 / te voet). Aanmelden voor de open dag

Lees het hele bericht

Nieuwsbrief juni 2021

Met de actualiteiten rondom het onderzoek.

Lees het hele bericht

Vacature projectleider (0,6 fte)

Door uitbreiding van onze portefeuille zoeken wij een ervaren Projectleider die op beide locaties inzetbaar is. De hoofdtaken zijn het coördineren van de meerjarige projecten, zoals het verziltingsonderzoek, inclusief het mede organiseren en uitvoeren van de kennisdeling.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten