Actueel

Opbrengst wintertarwerassen 2016-2017

Op 8 augustus 2017 is de rassenproef wintertarwe op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren gunstig. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 15,9 %.

Lees het hele bericht

Opbrengst winterkoolzaadrassen 2016-2017

Op 1 augustus 2017 is de SPNA rassenproef winterkoolzaad op de SPNA locatie Ebelsheerd in Nieuw Beerta geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren op dat moment goed, met een gemiddeld vochtgehalte van 10,9%.

Lees het hele bericht

Lezing VVB Oldambt

In onderstaand document vindt u de powerpointpresentatie van de VVB Oldambt lezing over de resultaten van het praktijkbedrijf Ebelsheerd en enkele onderzoeksresultaten van het seizoen 2015-2016.  

Lees het hele bericht

Uitnodiging "Kennisdelers" Kollumerwaard

Drie informatieve avonden over actuele onderwerpen in de akkerbouw. Informatieve sprekers zullen op deze avonden hun kennis- en kunde met u delen en daarnaast krijgt u de gelegenheid uw (on-) mogelijkheden, vragen of onduidelijkheden te delen. Deze avonden worden u kosteloos aangeboden, mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor de Landbouw in de provincie Groningen en de betrokken partijen.

Lees het hele bericht

Opbrengsten rassenproef wintergerst 2016

Op 18 juli 2016 is de rassenproef wintergerst op de SPNA locatie Ebelsheerd geoogst. De omstandigheden voor oogsten waren erg gunstig. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 14,9 %. De gemiddelde opbrengst in het onderzoek was 10,3 ton/ha.

Lees het hele bericht

Resultaten 'Planty Organic' hoopvol

De eerste resultaten van het project Planty Organic, waarbinnen onderzocht wordt of de bodem vruchtbaar blijft met volledig bedrijfsinterne stikstof, gebonden door vlinderbloemigen, en zonder verdere nutriëntenaanvoer van buitenaf, zijn hoopvol. De komende tijd zal moeten uitwijzen of de bodem zonder externe aanvoer van mineralen ook in de toekomst voldoende vruchtbaar blijft.

Lees het hele bericht